کمسار در گذر زمان

توجه به محیط زیست و توسعه فرهنگی جامع و پایدار

کمسار در گذر زمان

توجه به محیط زیست و توسعه فرهنگی جامع و پایدار

کمسار در گذر زمان

حب الوطن من الایمان _پیامبر خاتم (ص)_
با سلام و احترام خدمت همه اهالی محترم و بزرگوار کمسار و محلات همجوار .ضمن عرض خوش آمدگویی به شما بزرگواران بابت بازدید از وبلاگ کمسار .به عرض می رساند این وبلاگ با همه نقضان و کم و کاستی هایش درصدد شناسایی و معرفی چهره واقعی کمسار و اهالی محترم آن و روستاهای همجوار تشکیل گردیده و برآنست که با همت همه دوستان و اهالی محترم آن (اعم از مهاجرین ،ساکنین ) گامی در جهت معرفی تاریخچه ،موقعیت جغرافیایی،اقلیمی و فرهنگ ناب مردم آن بر دارد بنابراین انتظار می رود با ارایه پیشنهادات و انتفادات مفید و سازنده ما را یاری نمایید . منتظر ارایه مطالب مفید تاریخی ،اجتماعی ،فرهنگی ،ورزشی ،و... شما بزرگواران هستیم . تا گامی در جهت توسعه فرهنگی این روستای تاریخی بر داشته باشیم . با سپاس فراوان حمید باقری

دوشنبه بازار کمسار شفت

دوشنبه, ۶ فروردين ۱۳۹۷، ۰۹:۲۱ ب.ظ

      روایت از آقای حسن خرّم دل

روایت است که حدود 60 سال قبل در کمسار دوشنبه بازار بر پا می شده است. افراد سالخورده ی کمسار نقل می کنند که روزهای دوشنبه در کمسار بازار بود و فروشندگان دوره گرد و مردم دیگرمناطق از روستاهای اطراف و حتّی از مناطق مختلف می آمدندبه عنوان نمونه از بوئین فومن خربزه و هندوانه جهت فروش می آوردند. از رودبار و طارم؛ زیتون، روغن زیتون، صابون و نفت و جوراب پشمی و شال و لبلس های پشمی .... عرضه می کردند. یکی از آنها فروشنده ای به نام " محمد حسن رودباری" بود که زمان پیروزی انقلاب نیز در کمسار می آمد. روستایی ها تولیدات دامی( گوشت، ماست، دوغ، کره و شیر و ..... ) و کشاورزی( انواع سبزیجات و صیفی جات و میوه ها ) را در این بازار به معرض فروش می گذاشتند.

 در روز بازار 5 نفر نانوا لازم بود نان بپزند تا جهت خوراک مردم و بازاریان مورد استفاده قرار گیرد. نانواها: سید اشرف جلالی، حسن خرّم دل، حسن ادیب، محمود جهانگیری و میرزاطاهر بودند. نان مرسوم آن زمان " چورَک " بود. شایان ذکر است که روی نان مقداری خشخاش و شیره و ماست می ریختند که نان را بسیار خوش بو و مُعَطّر می ساخت. البته در نیمه اوّل ماه رجب( رغائب) نانواها نان لواش پخت می کردند. 

قصّاب ها: امّا قصّاب ها کشتار خود(گاو) را می کشتند و در مقابل مغازه ها( کبابی) آویزان کرده، به فروش می رساندند.  قصّاب های مرحوم : مشهدی حسین جهانگیری، مشهدی رمضانعلی اسماعیلی و مشهدی حسنعلی جمالزاده بودند.

دُکّان های کبابی همان مغازه هایی بودند که چای و غذاهای متنوع و کباب درست می کردند. این قبیل دُکّان داران عبارت بودند از: مرحومان مشهدی حسین تقوی، مشهدی محمدزمان رشیدی، حسن اسماعیلی( عموی محمد اسماعیلی)، سیّد اسماعیل نظری( پدر مرحوم سیّد مظفّر)، اسماعیل بینایی، محمدحسن محمدزاده و حسینگُل میرزایی. 

آری این چنین بود آداب و رسوم گذشتگان ما!!!! امید داریم که رونق، آرامش، آسایش و اصالت گذشتگان را در وجود خویش بارور کرده، آشکار و هُوَیْدا نماییم. و از تکنولوژی جدید به شکل نیکو بهره برداری کنیم.  

ابراهیم خُرّم دل - نوروز 97

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی