کمسار در گذر زمان

توجه به محیط زیست و توسعه فرهنگی جامع و پایدار

کمسار در گذر زمان

توجه به محیط زیست و توسعه فرهنگی جامع و پایدار

کمسار در گذر زمان

حب الوطن من الایمان _پیامبر خاتم (ص)_
با سلام و احترام خدمت همه اهالی محترم و بزرگوار کمسار و محلات همجوار .ضمن عرض خوش آمدگویی به شما بزرگواران بابت بازدید از وبلاگ کمسار .به عرض می رساند این وبلاگ با همه نقضان و کم و کاستی هایش درصدد شناسایی و معرفی چهره واقعی کمسار و اهالی محترم آن و روستاهای همجوار تشکیل گردیده و برآنست که با همت همه دوستان و اهالی محترم آن (اعم از مهاجرین ،ساکنین ) گامی در جهت معرفی تاریخچه ،موقعیت جغرافیایی،اقلیمی و فرهنگ ناب مردم آن بر دارد بنابراین انتظار می رود با ارایه پیشنهادات و انتفادات مفید و سازنده ما را یاری نمایید . منتظر ارایه مطالب مفید تاریخی ،اجتماعی ،فرهنگی ،ورزشی ،و... شما بزرگواران هستیم . تا گامی در جهت توسعه فرهنگی این روستای تاریخی بر داشته باشیم . با سپاس فراوان حمید باقری

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

روستای کمساربزرگ

  • موقعیت :

    استان گیلان , شهرستان شفت

  • نام :

    کمساربزرگ

  • جاذبه گردشگری :

        هست

  • تاریخی :

    هست

  • توضیحات:
  • حمام کمسار متعلق به دوره قاجارو یا زندیه بوده که همانند یک حمام سنتی از مجموعه سربینه ، گرم خانه ، خزینه های آب سرد و گرم و… تشکیل میشد.از دیگرآثار و بناهای تاریخی شفت ،خرابه های ساختمانهای حکومتی کمسار است که متعلق به خانهای شفت بوده است ساختمانهای مزبور پس از اقامت خانهای شفت در رشت به تدریج رو به خرابی نهاده و امروز چیز زیادی از آنها برجای نمانده است.دکتر منوچهر ستوده در بررسی و تحقیق خود از آثار تاریخی شهرستان شفت در سالهای ۱۳۴۵ لغایت ۱۳۴۸ مینویسد بیست باب ساختمان آجری با پنجره های ارسی پنجره با شیشه های رنگی که نمودار هنر قاجاری است در این دهکده پابرجاست‌بیشتر آنهاتا سال ۸۸ بجز دو خانه پابرجا نمانده است . رابینو نیز از این بناها یاد کرده و می نویسد که صاحبان آنها به رشت رفته و خانه های آنها متروک افتاده است .کمسار را میتوان نگین روستاهای غرب گیلان دانست .دارای مردمانی سخت کوش و مهمان نواز به نقل از قدیمیان در دورانی که شفت به شهرت نرسیده بود کمسار یکی از مشهورترین نقاط فومن وشفت بود .روستایی که با مرکز استان حدود ۱۸ کیلومتر فاصله دارد و مناظر زیبای ان علاقه مندان زیادی را برای تفریح و گردش به این روستا میکشاند .وجه تسمیه کمسارنقل است دردوران قدیم ساکنان اصلی این منطقه دارای منازل مسکونی کوچکی به نام کومه بوده که این منطقه را باپسوند شباهت سان ،کومه سان نامیدندبعدها به کومسار و به کمسار تغییر نام یافته است .به روایت دیگر این منطقه محل زیست پرنده ای سیاه رنگ به نام سار به زبان گیلکی سیته نامیده میشود بوده و تحت این عنوان به کومه سار یعنی خانه پرنده سار و بعدها به کمسار تغییر نام یافته است که درواقع این روایت کمتر به واقعیت نزدیک میباشد.
       منبع : پارس جو
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ آبان ۹۷ ، ۲۳:۱۲
حمید باقری و امیررضا باقری.

«ورس»نوشت:شاید اصیل ترین نوع میراث ، میراث فرهنگ باشد همان که هر چیز پسندیده و فاخری را می تواند درخود جای دهد و آنقدر گسترده است که تاریخ در آن غرق می شود. تمدن های بشری و بقایای زندگی مردم در اعصار گذشته امروزه تاریخ ، فرهنگ ، هویت و حتی ساختار کنونی یک جامعه را می سازد. توجه به این امر باعث می شود مردمان یک دیار اعتماد به نفس بالاتری برای زندگی و ارائه حال کنونی خود داشته باشند.

بیایید تمامی این عوامل را درشهر و روستای خود در نظربگیریم و مقایسه ای انجام دهیم. در این هنگام به شهرستان شفت می نگریم.جایی که نه تنها میراث فرهنگ یک حامی ندارد بلکه بی توجهی به هویت و فرهنگ یک دیار در اینجا بیداد می کند .این جا کسی به کسی نیست.

میراث فرهنگی و گردشگری سازمان متولی این امر در کشور است اما جسم بی جان این سازمان در شهرستان شفت بسیاری از تاریخ دوستان را آزرده خاطرکرده است

دردآوراست به جای تبدیل یک بنای تاریخی به یک نقطه گردشگری آن را به طویله تبدیل کنیم و درآن گاو پرورش دهیم.

زجرآور است که به جای تبدیل کردن حمام تاریخی کمسار به یک موزه ساده ، آن را مدفن زباله کنیم.

با وجود اینکه کمسار از جمله نقاط تاریخی شفت است اما این روزها به کلی از یاد رفته است. حمام قدیمی این منطقه که در بازار این روستا قرار دارد این روزها به مرگ نزدیک و نزدیک تر می شود و کسی در این شهرستان نیست که آخرین زجه هایش را بشوند و کاری انجام دهد.

اگر بخواهیم در این مورد به اداره میراث فرهنگی و گردشگری شفت نمره بدهیم بدون شک مردود خواهد شد . اگر قرار است سازمانی در یک شهرستان نمایندگی داشته باشد و هیچ کاری انجام ندهد آیا بهتر نیست که نباشد؟


بی توجهی مسوولان میراث فرهنگی و گردشگری به ابنیه تاریخی در شفت مانند کلنگی عمل خواهد کرد که بر پیکره هویت این جامعه نواخته می شود.

عملکرد کلنگ گونه میراث فرهنگی در کمسار دل بسیاری از مردم را به درد آورده و افسوس را شامل حال آنها کرده است.

حال باید منتظر نشست که آیا این اداره از خواب برمی خیزد و یا اینکه می خواهد به اغما فرو رود تا یک فاجعه فرهنگی در شفت رخ دهد. فاجعه ای زنجیروار که حمام تاریخی کمسار یکی از چشمه های آن است.

منبع : دیار میرزا

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ آبان ۹۷ ، ۲۳:۰۲
حمید باقری و امیررضا باقری.